Romantikus hangulatú esküvő egy romtemplom falai között – Fruzsi & Dávid esküvője 2018.10.20. Helyszín: Győr, Káptalan-domb

Romantikus hangulatú esküvő egy romtemplom falai között – Fruzsi & Dávid esküvője 2018.10.20. Helyszín: Győr, Káptalan-domb

Egy szép napsütéses, őszi napon került sor Fruzsi,és Dávid esküvőjére Győrben. Az esküvőt megelőzően személyesen találkoztunk, egyeztettük az esküvői szertartás részleteit. Kértem, hogy meséljék el mi az, ami eddig a közös életüket jellemzi, írják meg számomra, hogy mi fontos számukra egymásban, osszák meg velem megismerkedésük történetét. Még az esküvő napjáig többször egyeztettünk, így hamarosan végleges formát ültetett a esküvői szertartásszövegük.

Dávid és Fruzsi egy téli napon találtak egymásra. Hosszabb ideig távkapcsolatban éltek. Fruzsi Pécsen, Dávid Győrben töltötte a hétköznapokat, hétvégenként találkoztak. Kapcsolatuk kiállta a próbát. Összeköltözésük nagy és fontos  döntés eredménye volt. Eljegyzésük is egy fontos pillanatban történt, amely mindkettejük életében jelentőséggel bírt.

Számomra is különleges élmény marad ez a szertartás, mert a Szent Lázár templomrom megmaradt épületrészében adhattam össze őket, amely Győrbe a Káptalan-dombon fekszik. A Káptalan-domb a Duna, és a Rába találkozásánál fekvő hordalékkúp. Legjelentősebb műemlékei a Püspökvár, és a Bazilika. A Szent Lázár plébániatemplom a Székesegyház építéséig működött, elemeit az építkezésben felhasználták. A Bazilika melletti ódon macskaköves téren található ez az egyhajós templomrom, melynek eredete az Árpád-korig nyúlik vissza.

Az esküvő több helyszínen zajlott, az egyházi szertartás a Nádorvárosi Szent Kamillus templomban volt. Majd a násznép átvonult a Káptalan-dombra, ahol a polgári szertartás zajlott. A lakodalomnak a Hotel Konferencia Győr adott otthont.

A szertartás előtt már fél órával elfoglaltam a helyem, kipróbáltam a technikát. Nagyon vártam, hogy a pár, a szülőkkel és a tanúkkal a helyszínre érkezzenek, és elkezdődjön a szertartás.

Az esküvői szertartáson a homokszórást választották, így történt, hogy két színes homokot rétegeztek egy kis üvegbe. Az üveg a most  kezdődő házasságukat, közös úton való indulásukat jelképezte. A színes homokszemek pedig a két szerelmest, akik egy új útra lépnek, de mégis a közösen megélt érzéseik, emlékeik, élményeik viszik magukkal kezdődő házasságukba.

Az “Igen”-ek kimondásával házastársakká váltak, felvállalták egymást, felvállalták a szerelmüket. Az egymás iránti elköteleződésüket fejezték ki ezzel a házassági ceremóniával.

A szülőköszöntés alkalmával a szülők felé fordultam, gratuláltam a gyermekeikhez és kifejeztem további jókívánságaimat a jövőre tekintettel. A szülőköszöntés számomra a szertartás legszebb, és legmeghatóbb része. Egy magasztos pillanat, ami kifejezi mindazt, ami a szülő gyermek kapcsolat finom eltávolodásával, az elválással, a leválással, és egyben a két fiatal házastársakként megkezdett új közös életük indulásával jár.

Ez a két fiatal, boldogan indult el az úton. Szerelmük szövetségessé tette őket. Hosszútávú házasságuk kulcsa a kezükbe került. Innentől a közösen kialakított jövőkép lesz az, ami alakítani fogja családi életüket.

Öröm volt számomra, hogy ismét két csodálatos embert ismerhettem meg a személyükben, akik betekintést engedtek életük egyik legfontosabb pillanatába, az esküvőjükbe. Hálás vagyok, hogy engem választottak esküvői szertartásvezetőjüknek. Bízom benne, hogy évek múltán is jó szívvel gondolnak vissza azokra  a pillanatokra, amit együtt élhettünk meg.

Close Menu