Csodás tavaszi hangulatú esküvő a Bakony szívében Helyszín: Szépalma Hotel és Ménesbirtok 2019.04.27.

Csodás tavaszi hangulatú esküvő a Bakony szívében Helyszín: Szépalma Hotel és Ménesbirtok 2019.04.27.

Reni és Feri esküvőjére egy napsütéses tavaszi napon került sor a Szépalma Hotelben. Esküvőjük előtt esküvőszervezési feladatokkal bíztak meg. Esküvői ruha kiválasztásában, esküvői meghívók megrendelésében és vendégváró ujjlenyomat fa megrendelésében voltam a segítségükre. Emellett pedig szertartásvezetőnek kértek fel az esküvőjükre. Kapcsolatunk különleges hiszen barátságon alapul, így a szokásosnál bensőségesebb, és gördülékenyebb volt az esküvő szervezése. Esküvőjükre barátként, vendégként és egyben szolgáltatóként érkeztem. A legszebb szertartás szöveget igyekeztem megalkotni nekik, ami érzelemmel teli és hűen tükrözi kapcsolatuk milyenségét.

Szépalmapuszta – az Esterházy család egykori ménesbirtoka, – a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található. Kanyargós erdei út vezet fel ide Zircről. Amikor a Borzavár utáni emelkedőn haladva már-már elbizonytalanodnánk, hogy jó fele járunk-e, néhány percen belül kiérve az erdőből hatalmas karámokban békésen legelésző szürkemarhák látványa fogad bennünket. Magyarország talán legszebb és legeldugottabb birtokára érkeztünk. Szépalma a Bakony különleges búvóhelye, amely nem csillog, és nem hivalkodik. Mindez nem is lenne méltó a hely szelleméhez. Falain belül és kívül visszafogott elegancia jellemzi. Luxus helyett békességet és felüdülést kínál. Nem tör babérokra, nem kíván divatos lenni, de üdítő természetességével regenerál, és új energiákkal tölt fel. Pontosan azt kínálja, ami hiányzik a hétköznapjainkból. 

Esküvőjük az egymásra találás ünnepe volt. Hosszú út vezetett ezidáig, sőt mivel külföldön éltek így mindenkitől távol még inkább egymásra voltak utalva eddigi közös életük során. Ez a nap méltó alkalom volt arra, hogy szerelmüket megünnepeljék.

 Szívből köszöntöttem őket házasságkötésük alkalmából. Közös életükre vonatkozóan fogalmaztam meg gondolatokat és egymás számára tett házassági fogadalmat osztottam meg.

Esküvői szertartásukra a homokszórást választottak, amely jól kifejezi szerelmi egységüket, saját otthonról hozott világuk egybefonódását.

Az élet legnagyobb varázslata az, amikor két ember megtalálja egymásban
azt a társat, akinek az életét gyönyörűvé akarja varázsolni. Kialakult bennük egy csodálatos
érzés, mely egyre erősebbé és erősebbé vált. Kialakult a szerelem. Az életnek egy olyan
ajándéka, ami a mindennapok örömébe van csomagolva.

A szertartás végén házaspárként üdvözöltem őket és a házasságra vonatkozóan fogalmaztam meg gondolatokat számukra. 

“Fontos, hogy a házasságotokban tudjátok, hogy egyetlen egy dolgot nem lehet ajándékba kapni
ez a boldogság, ezért férfinak és nőnek mindennap egyaránt tenni kell. Hiszen közösen
vállaltatok, egy közös utat, szövetségre léptetek.”

Öröm volt számomra, hogy ismét egy nagyon kedves, egymáshoz illő pár választott szertartásvezetőnek az esküvőjükre. Mindig igyekszem megszolgálni a bizalmat és meghitt, szeretetteljes ünnepé varázsolni esküvőjük meghatározó pillanatait. 

Close Menu