Brigi & Laci napsütötte, romantikus esküvője 2021.09.04. Helyszín: Veszprém, Völgyikút Ház

Brigi & Laci napsütötte, romantikus esküvője 2021.09.04. Helyszín: Veszprém, Völgyikút Ház

Egy csodás napsütéses, őszi napon került sor Brigi és Laci esküvőjére. Szertartásvezetőként segítettem ezen a napon az esküvőjüket. Az esküvőjükre nyáron kértek fel, azóta folyamatosan egyeztettük a szertartás részleteit, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen. Ez a két fiatal nagyon szereti egymást erről  már az első telefonbeszélgetésünk alkalmával is meggyőződtem. Érezhető volt az a finom harmónia kettejük között, ami elengedhetetlen egy igazi társas kapcsolatból. Amikor kértem, hogy írjanak számomra kapcsolatukról és arról, hogy miért fontos számukra a másik, mindketten szeretettel, szerelemmel és hálával gondoltak egymásra, csupa érzelem volt a szavaik mögött. Éreztem, hogy ez egy nagyon romantikus, megható szertartás lesz, és ehhez igyekeztem megalkotni a szertartás szöveget is.

Az esküvő helyszínének Veszprém szívében található Völgyikút Ház adott otthont. Kültéri szertartásra készültünk, és azon a napon gyönyörűen sütött is a nap. Minden készen állt, hogy e két fiatal szerelmét megünnepeljük. A helyszínre az esküvő előtt 1 órával érkeztem, egyezettem a vőlegénnyel és a ceremóniamesterrel, a hangosításért és a zenéért felelős szakemberekkel. Utólag is mondhatom egy nagyon felkészült, tapasztalt szakmai stáb szolgálta a Nagy napot.

A Völgyikút Ház Veszprém központjának csendes részén található, étteremként, rendezvényhelyszínként működik. Veszprém egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, egyhektáros park szomszédságában várja igényes, pihenésre, sportolásra, testi és szellemi felfrissülésre vágyó vendégeit a városközpontban. Rendezvényhelyszínként tökéletes választás az esküvő előtt álló párok számára. Az esküvő napján csodás dekoráció, és terített asztal várta a násznépet.

A kültéri szertartás helyszíne is kifogástalan volt és Veszprém mint a királynék városa méltó módon mutatta meg magát a Veszprémi Várral a háttérben, ami csodás panorámát adott ennek a szertartásnak.

A szertartás délután 17 órakor kezdődött, előtte a ceremóniamester adott útbaigazítást, és tájékoztatta a násznépet a ceremónia menetéről. Én már a helyemen álltam és izgatottan, a legnagyobb szeretettel vártam a ceremónia kezdetét, az ifjú pár bevonulását.

A vőlegényt az édesanyja, a menyasszonyt pedig a keresztapja kísérte a szertartás helyszínére.

Mondhatom, hogy egy nagyon jó hangulatú, humoros és egyben romantikus szertartás szöveget sikerült megalkotnom, amely a násznép és az ifjú pár hangulatát is meghatározta a ceremónia alatt. A megismerkedésük története, és az egymásról megosztott gondolatok mind mind mosolyt csaltak az arcokra.

Az “IGEN”-ek kimondása, és a gyűrűhúzás mindig egy nagyon romantikus és meghatározó része a szertartásnak. Imádom látni ezeket a meghatott, és boldog szempárokat.

A házasságkötés hivatalos része után, immár férjként és feleségként egy nagyon szép gesztussal készültek számukra egy egy fontos személynek. Ehhez átadtam számukra a szót, hogy ők osszák meg ezzel kapcsolatos gondolataikat. Az alkalom pedig az volt, hogy átadtak egy-egy kulcsot a barátaiknak azzal a kéréssel, hogy őrizzék a 10. házassági évfordulóig. Ezek a kulcsok egy egy dobozt nyitnak, amelyben az ifjú pár egy egy levelet őriz, gondolataikat fogalmazták meg a szerelmükről és a kapcsolatukról, de csak a 10. évfordulón nyithatják ki. A kulcs őrzőjének lenni nagyon megtisztelő feladat, nekik pedig egy várakozással teli, izgalmas titok lesz, addig a gyönyörű 10. házassági évfordulóig.

Összetartozásuk kifejezésére a hangulatos galambröptetést választották. A galamb, mint a beteljesedés és a hűség szimbóluma jelenik meg a szertartásban. Az esküvői galambok egyszeri elindítása a kölcsönös szeretetet, elköteleződést jelképezi. A galamb a jövőbeli életet szimbolizálja, azt  a közös életet, amit együtt élnek tovább férjként és feleségként. 

A szülőköszöntés alkalmat adott arra, hogy köszönetet mondjanak mindazoknak, akik jelen voltak és egészen a mai napig támogatták őket és segítették közös útjukat. 

Az esküvő végén nem maradt más hátra, mint hogy házastársként üdvözöltem őket, és a házasságra vonatkozó néhány gondolattal, tanáccsal indítottam őket útjukra.

A szertartás záró pillanataként átadtam a házasságkötési emléklapot és karon fogva megtettük az első közös lépéseket az új közös életük felé. 

Fantasztikus párt ismerhettem meg a személyükben. Kívánom, hogy minden álmuk váljon valóra, amit csak elterveztek. Ismételten nagyon hálás voltam ezért a szertartásért és hogy megtiszteltek  a bizalmukkal. Mindenkinek ilyen csodás esküvőt kívánok!

Helyszín: Völgyikút Ház- Veszprém

Fotó: Kolonics Patrícia Photography

Szertartásvezető: Királyné Borbély Krisztina /Egybekelünk- Esküvői szertartásvezetés/

Close Menu